Apotheek West Maas en Waal, locatie Beneden Leeuwen en Dreumel

Bij onze apotheek gaat de zorg voor de klant verder dan enkel het verstrekken van medicijnen. Apotheek West Maas en Waal biedt oplossingen en denkt daarbij mee met de klant.

Farmaceutisch Consult (FC)

Wilt u graag eens de werking van uw medicijnen bespreken ? Bent u op zoek naar een alternatief medicijn in verband met bijwerkingen? Of wordt u niet meer wijs uit alle verschillende soorten medicijnen? Dan is het farmaceutisch consult (FC) met uw apotheker wellicht iets voor u.

Tijdens dit consult wordt uitgebreid stilgestaan bij uw vraag. Sinds 1 juni jl. hebben wij met CZ en Menzis een contract voor het voeren van een adviesgesprek, een zogenaamd farmaceutisch consult.

Bent u verzekerd bij CZ of Menzis dan wordt dit consult dus voor u vergoed vanuit uw verzekering (eventuele verrekening van het eigen risico inbegrepen). Voor vragen over de kosten, wendt u zich tot uw zorgverzekeraar.

Wilt u een consult aanvragen met uw apotheker, mail ons dan of maak een afspraak in de apotheek. Het is ook mogelijk het consult vanuit huis plaats te laten vinden middels videobellen (BeeldZorg).

Multi Medicatie Check (MMC)

Voor cliënten ouder dan 65 jaar, die meer dan 5 geneesmiddelen gebruiken én/of voor cliënten die in een bepaalde risicogroep (bv. suikerziekte of hart-en vaatziektes) vallen, voert de apotheker in nauw overleg met de arts én client een Multi Medicatie Check uit. Anders dan bij het Farmaceutisch Consult worden hierbij in principe alle medicijnen besproken.

Aan de hand van de uitkomsten van het overleg tussen u en de apotheker gaat de apotheker in gesprek met de behandelend arts. Met gegevens van de arts (diagnose, labgegevens etc.) stelt de apotheker handhaving van medicatie, dan wel wijzigingen in medicatie voor aan de arts. Hieruit vloeit een behandelplan voort, welke met u wordt besproken en zo mogelijk wordt doorgevoerd.

Deze Multi Medicatie Check wordt in rekening gebracht bij uw zorgverzekeraar. De Multi Medicatie Check wordt vergoed vanuit de basisverzekering (eventuele verrekening van het eigen risico inbegrepen). Voor vragen over de kosten, wendt u zich tot uw zorgverzekeraar.