Variabele Afgifte Termijn (VAT-service)

Om het bestellen van chronische medicatie van meer gemak te voorzien, introduceren wij een pilot die we vanaf heden zijn gestart. Dit betekent dat wij u de mogelijkheid geven om uw recepten niet voor maximaal 3 maanden, maar voor 9 maanden mee te geven.

Als u van deze service gebruik wilt maken, zorgen wij er gedurende de pilotperiode voor dat uw herhaalmedicijnen iedere keer voor 9 maanden voor u klaar wordt gemaakt. Een van de randvoorwaarden van deze service is dat er een vast en verplicht onderdeel is waarin wij na 4 tot 5 maanden contact met u opnemen voor een BCG gesprek (Begeleidingsgesprek Chronisch Geneesmiddelen) om het gebruik van uw medicatie te bespreken.

Vanwege prijs, volume, bewaarcondities en houbaarheid kunnen niet alle medicijnen onderdeel uitmaken van onze VAT-service. Daarnaast kunnen enkel verzekerden onder CZ, Menzis en Zilveren Kruis deelnemen aan deze pilot. Verder zijn specifiek uitgesloten:

  • De medicatie die u "zonodig" gebruikt;
  • Crémes, zalven en andere smeersels;
  • Medicijnen die u voor het eerst krijgt voorgeschreven;
  • Medicijnen die u voor maximaal een maand meekrijgt;
  • Medicijnen die u niet langdurig en/of chronisch gebruikt.


Door het invullen van het onderste formulier, meld je je aan voor deze service van Alphega apotheek West Maas en Waal. Wij beoordelen vervolgens of u aanspraak maakt op deze service en zullen u hiervoor contacteren voor het inplannen van een intake. Privacy is gewaarborgd.

Aanmeldformulier VAT-service